2013. március 12., kedd

Átlagos napok / Ordinery days

Tegnap hétfő volt és újra edzés. A menü a következő volt:

2 x 19 tolódás
1 x 5 egylábas guggolás ( mindkét láb)
Felemás függeszkedés 1 perc

Ma csináltam először teljes egylábas guggolást. Egy kis tapasztalat: a lábat emeljük fel ha lehet kb. csípő magasságba és legyen egyenes amennyire lehet. Ez nagyon megnehezíti a tökéletes végrehajtást, sokkal könnyebb az egylábas guggolás, ha csak kicsit emeljük meg a lábat, szinte lóg. Tehát lábat fel , ahogy bírod :-)

Este futottam még 12 km-t, hiszen Ironman is lesz idén :-)

Kedd reggel:

1 x 5 egykezes fekvőtámasz ( mind a két kézzel)
1 x 15 , 1 x 14 fél nyújtott lábemelés
Felemás függeszkedés 1 perc

Ma már jobban ment az egykezes fekvőtámasz, de persze most is terpeszben. Az az igazság, hogy utána néztem a Youtube-on hogy hogyan csinálják mások ezt a gyakorlatot, de nem találtam senkit aki tökéletesen tudta volna, összezárt lábakkal megcsinálni. Elképesztő, hogy miket látni és kicsit elégedett is voltam magammal , bár rengeteget kell még erősödnöm, mert a cél a tökéletes egykezes fekvőtámasz, zárt lábakkal.. Sokan használnak lendületet és csavarodnak jobbra -balra, hogy megcsinálják a gyakorlatot.Szóval nem csak nekem nehéz.
Ma gondoltam arra és értettem meg, hogy miért nem szabad kapkodni. Ugyanis , ha nem koncentrálok teljesen az edzésre amíg csinálom a gyakorlatokat akkor elszalasztom az aznapi edzést. Legalábbis úgy érzem ,mert nem lehet megismételni ha rosszul csináltam  valamit, vagy nem adtam bele mindent, így az aznapi edzés kárba vész és várhatod a következő alkalmat.

Egy kis történelem:
Ma Arthur Saxonról írok. Arthur Saxon egy régi idők erős embere, cirkuszi előadó ( 1878. április 28.- 1921. aug. 6.) volt. Eredeti neve Arthur Henning , a beceneve " A Vasmester". Egy kézzel közel 170 kg.-ot tudott a feje fölé emelni, ami világrekord volt abban az időben, de ő tartotta a " két kézzel bárhogy" világcsúcsát is. A gyakorlat lényege, hogy két kézzel kellett bárhogyan a lehető legnagyobb súlyt a fej fölé emelni. Saxon az egyik kezével egy kb. 170 kilós súlyzót a másikkal egy 50 kg.-os kettlebellt tartott.


-------------------------------------------------------------
Yesterday was monday, it's an other training day. The menu was the next :


2 x 19 push-up on chairs
1 x 5 one-leg squat ( each leg)
Odd hang 60 s

Today was the first day that I had done the one-leg squat. A little experience: lift up your leg as you can do, about the height of our hip, and keep as straight as we can. It makes this exercise harder. If  you just hang your leg , it will be too easy to do this kind of squat. So leg up :-)

In this evening I ran 12 kms, for the Ironman.

Tuesday morning:
1 x 5 OAPSP ( each hand)
1 x 15 , 1 x 14 HLL
Odd hang 60 

Today the OAPSP was a bit easier, but of course I kept my leg in straddling position. I looked after this exercise on Youtube but I found nobody who can do this on a perfect way ( closed legs). I found a lot of interesting trials :-))). I was a bit of satisfied with myself. But I have to be stronger, because I want to do it with closed legs.So this is hard for everybody.
Today I understood again that I mustn't be in a flurry. If I don't concentrate while I'm training I waisted the whole training, and the only chance is to wait the next occasion. And  I don't feel well after such  a training.


And a little history:

Arthur Saxon (April 28, 1878 – August 6, 1921), born Arthur Hennig and nicknamed "The Iron-Master", was a German strongman and circus performer from the late 19th century into the early 20th century. Saxon is most well known for the bent press, with which he set a world record of 370 lbs (although there are claims that he has done 385 lbs.) as well as the "two hands anyhow" lift of 448 lbs. Usually, Saxon is depicted with his recognizable mustache.

The Two Hands Anyhow is a traditional strongman lift that was popular with lifters such as Arthur Saxon and Thomas Inch (of challenge dumbbell fame). The goal was to lift as much weight overhead with two hands in any method as long as you were not assisted by an outside force. The most common version of the Two Hands Anyhow had lifters bent press a barbell with the strong arm and then lift a smaller weight with the other arm, usually a kettlebell. The world record for the two hands anyhow is 448 lbs by Arthur Saxon who used a 336 lb barbell and a 112 lb kettlebell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése